De Doelen

03 oktober 2015

Arthur en Lucas Jussen ontroeren volle zaal

Op 3 oktober 2015 gaven de wonderbroers Arthur en Lucas Jussen een bijzonder mooi dubbelconcert. Dat hebben we geweten: we werden overladen met mooie reacties van publiek.

Ook de heer Zoeteman woonde, met zijn kinderen, het concert bij: "Omdat wij een aantal CD´s van de Jussens hebben, wilden graag een keer naar een concert van deze mannen. Ik werd getriggerd door het blad van De Doelen wat wij altijd keurig ontvangen. Ik als trotse vader van 4 kinderen heb de 2 oudste kinderen meegenomen naar dit dagje uit in de Doelen. Voor Laurens en Marie-Louise was dit de eerste keer en dus een hele belevenis. En dan ook nog met een buffet. Beide kinderen spelen ook piano en daarom was dit ook zo leuk. Tussen de 2 concerten door hadden we ook nog even een ontmoeting met Arthur wat het extra speciaal maakte. En natuurlijk moest dit ook op de foto!"

 

 

Reacties

Toon alle reacties

Matty en Theun Woudenberg

'Het was een heerlijk dagje “Jussen”. Een mooi nieuw woord voor genieten. Prachtig spel op vleugels en een gezellige maaltijd als pauzeverrassing aan ronde tafels in de foyer van de Doelen.'

Gert van Geldere

'Wij hebben genoten van dit dubbelconcert. Heel mooi totaalconcert! Wat kunnen deze jongens voorbeeldig spelen op deze leeftijd.'

Martine en Hans Zannis

'Wat een geweldig concert! Prachtig pianospel vol ontroerende momenten met twee heel innemende pianisten.'

S. Westerduin

'Mijn beleving was een mooie ervaring met soms een diepe ontroering maar ook een swingend gebeuren, heerlijk.'

Frieda Gouwetor

'Het was een fantastisch concert. Was er met mijn kleindochter van 10, die het toch heeft volgehouden! Wat een virtuositeit, en wat een energie!'

J.A.B. Stolze

'Het was een fantastische dag, ik heb er erg van genoten. Tijdens het diner in de prachtige omgeving van de Doelen voelde ik me zo rijk dat ik dat kon meemaken. Dit is voor herhaling vatbaar.'

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Lucas & Arthur Jussen: 'In de Doelen zijn we gegroeid'

Al jaren geven pianisten Lucas en Arthur Jussen de prachtigste concerten op ons podium. Onlangs spraken we ze over hun band met de Doelen: van hun debuut bij het Rotterdams Philharmonisch en het geweldige Doelenpubliek tot kroketten in de kleedkamer.

Op pantoffels in de concertzaal

De nog maar net aan het Rotterdams Conservatorium afgestudeerde hoboïste Joke Meeder gaf in juni 1966 een recital in de Kleine Zaal. Voor deze bijzondere gelegenheid hadden haar ouders beloofd om te komen luisteren. Dat liep echter anders dan verwacht...

Lees meer

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Van rock naar opera

Van rock naar opera

Sommige mensen maken van hun hobby hun werk. Bij Joop Brands ging het precies andersom: tijdens zijn werk als bloemist kwam hij veel bij de Doelen over de vloer, waar hij zijn liefde voor opera ontdekte.

Lees meer
Afbeelding bij Fietsen langs Rotterdamse componisten

Fietsen langs Rotterdamse componisten

Op 18 oktober 2015 vond de eerste Red Sofa Fietstocht plaats. Deelnemers fietsten een route langs Rotterdamse componisten voor het bezoeken van kleine concerten bij hun thuis. Een bijzondere ervaring volgens de vele reacties die we hierop ontvingen.

Lees meer
Afbeelding bij Nieuwe energie voor de Grote Zaal

Nieuwe energie voor de Grote Zaal

In 2009 wordt de Grote Zaal van de Doelen grondig verbouwd. Vijf maanden lang wordt dag en nacht gewerkt om de zaal van nieuwe energie te voorzien. De ingebruikname van de vernieuwde zaal wordt groots gevierd met het Grote Zaal Festival.

Lees meer
Afbeelding bij Tekenen in de concertzaal

Tekenen in de concertzaal

De Rotterdamse kunstenaar Henk de Vos (1911-1982) was schilder, tekenaar, aquarellist, typograaf en monumentaal kunstenaar. Ook tijdens zijn vele concertbezoeken aan de Doelen maakte hij tekeningen.

Lees meer

Mike Boddé: 'De Doelen was een waanzinnige sensatie'

Mike Boddé vertelt over zijn eerste kennismaking met de Doelen: tijdens een concert van wonderkind Ana-Maria Vera in 1976 spatte zijn droom om concertpianist te worden uiteen. Toch was hij sterk onder de indruk van het gebouw en is dat nog steeds.

Afbeelding bij Human Requiem, 'bedwelmend mooi'

Human Requiem, 'bedwelmend mooi'

In 2014 presenteerde de Doelen de Nederlandse première van Human Requiem, een scenische uitvoering van Brahms' Ein deutsches Requiem waarbij publiek deel was van de voorstelling. De vele, vele warme bezoekersreacties na afloop waren overweldigend.

Lees meer
Afbeelding bij Een eerste date in de Doelen

Een eerste date in de Doelen

Op 21 februari 1980 speelde het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van David Zinman werken van Mozart, Tsjaikovski, Bloch en Janácek. Een spannende avond voor de heer Kibbel en zijn toekomstige vrouw, want het was hun eerste echte avondje uit.

Lees meer