De Doelen

26 december 2016

Kerstmatinee Eliane Rodrigues neemt onverwachte wending

Het kerstconcert van Eliane Rodrigues nam in 2016 een wel heel onverwachte wending. Er bleek iets mis te zijn met de vleugel en omwisselen met een ander exemplaar bleek onvermijdelijk. De pianiste nam dit echter heel professioneel op.

Toen Eliane Rodrigues begon met spelen, bleek er al snel iets mis te zijn met de vleugel. Een van de pedalen zat vast en dus moest de vleugel vervangen worden. Betekende dit dat het concert werd stilgelegd en het publiek moest wachten? Integendeel, want de pianiste bleef professioneel en met de nodige humor doorspelen, terwijl ze met vleugel en al via de lift onder het podium verdween. Vervolgens kwam ze met een grote glimlach op haar gezicht met haar nieuwe vleugel weer naar boven, tot groot enthousiasme van haar publiek. In een interview met RTV Rijnmond stelt ze achteraf: "Ik vond het zo jammer voor het publiek, dat ik dacht dat ik toch maar wat ging spelen". Zij noemt het concert "het meest bijzondere dat ik ooit op een podium heb meegemaakt".

Filmpje ware hit op internet

Het bijzondere optreden van Eliane is niet onopgemerkt gebleven. Het filmpje van het concert gaat via social media de hele wereld over en is inmiddels al ruim 360.000 keer bekenen. 

Reacties

Jan van Es

Opvallend was de algemene vrolijkheid waarmee het een en ander werd verwerkt. Mijns inziens heeft mevrouw Rodrigues zich met haar optreden een waar artieste betoond. Ze zorgde voor een onvergetelijke kerstmiddag.

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Het Weihnachts-Oratorium en Maestro

Het Weihnachts-Oratorium en Maestro

In een bijna volle Grote Zaal klonk op deze zaterdagmiddag Bachs prachtige Weihnachts-Oratorium, uitgevoerd door Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van Ton Koopman. Maar wat heeft dat te maken met Maestro, de dirigeerwedstrijd van AVROTROS?

Lees meer

Mike Boddé: 'De Doelen was een waanzinnige sensatie'

Mike Boddé vertelt over zijn eerste kennismaking met de Doelen: tijdens een concert van wonderkind Ana-Maria Vera in 1976 spatte zijn droom om concertpianist te worden uiteen. Toch was hij sterk onder de indruk van het gebouw en is dat nog steeds.

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda

Lucas & Arthur Jussen: 'In de Doelen zijn we gegroeid'

Al jaren geven pianisten Lucas en Arthur Jussen de prachtigste concerten op ons podium. Onlangs spraken we ze over hun band met de Doelen: van hun debuut bij het Rotterdams Philharmonisch en het geweldige Doelenpubliek tot kroketten in de kleedkamer.

Afbeelding bij Een eerste date in de Doelen

Een eerste date in de Doelen

Op 21 februari 1980 speelde het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van David Zinman werken van Mozart, Tsjaikovski, Bloch en Janácek. Een spannende avond voor de heer Kibbel en zijn toekomstige vrouw, want het was hun eerste echte avondje uit.

Lees meer
Afbeelding bij De Postbode en de Engel

De Postbode en de Engel

Sinds 2008 is het een traditie: iedere kerstvakantie presenteren we een kerstvoorstelling voor het hele gezin. In 2013 was dit De Postbode en de Engel. Een vrolijke kinderkerstshow waarin kerstmuziek en scènes uit beroemde kerstverhalen voorbij kwamen.

Lees meer