De Doelen
© Jan de Groen / AD

08 december 2017

Droom van Farid om in de Doelen te spelen komt uit

Vijf jaar geleden kwam de jonge, Iraanse pianist Farid naar Nederland met maar één droom: piano spelen. De vleugel in winkelcentrum Plaza in Rotterdam bood hem die mogelijkheid, maar hij droomde ervan om eens te mogen spelen op de vleugel van de Doelen.

Vijf jaar geleden kwam Farid Sheek naar Nederland. Zijn moeder achterna, die na politieke problemen uit Iran was gevlucht. Hier in Nederland moest hij met maar twee tientjes per week zien rond te komen. Geld voor een piano, het instrument van zijn dromen, had hij in de verste verte niet. Toen ontdekte hij de vleugel in winkelcentrum Plaza bij Rotterdam Centraal. Hier begon hij dagelijks te spelen. Urenlang. Hij speelde eigen stukken, soms Beethoven. Hij bleef niet onopgemerkt, winkeliers en voorbijgangers moedigden hem aan. 

Spelen op de vleugel van de Doelen

In het Algemeen Dagblad vertelde hij dat hij droomde van een kans om te spelen op de vleugel in de Doelen. "Daar droom ik van. Dat kun je misschien niet geloven, maar het is echt zo. Die vleugel is zó mooi." Onze directeur Gabriël Oostvogel heeft hem nu uitgenodigd te komen spelen. "Als Doelen zijn we een podium van alle Rotterdammers. De droom van Farid maken we dan ook graag waar. Hij mag spelen in de Grote Zaal, op dé vleugel. We regelen bovendien een stevig publiek."

"Dit is bijna te perfect."

Op 24 februari 2018 speelde Farid zijn eigen werk in het voorprogramma van het Symfonieorkest Rijnmond. Er zaten zeker duizend mensen in de zaal. Op 13 oktober 2018 zal Farid zijn eerste eigen concert in de Doelen geven. Farid zelf kan het nauwelijks geloven. "Dit is bijna te perfect.", aldus Farid in het Algemeen Dagblad. 

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Lucas & Arthur Jussen: 'In de Doelen zijn we gegroeid'

Al jaren geven pianisten Lucas en Arthur Jussen de prachtigste concerten op ons podium. Onlangs spraken we ze over hun band met de Doelen: van hun debuut bij het Rotterdams Philharmonisch en het geweldige Doelenpubliek tot kroketten in de kleedkamer.

Afbeelding bij Een eerste date in de Doelen

Een eerste date in de Doelen

Op 21 februari 1980 speelde het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van David Zinman werken van Mozart, Tsjaikovski, Bloch en Janácek. Een spannende avond voor de heer Kibbel en zijn toekomstige vrouw, want het was hun eerste echte avondje uit.

Lees meer

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda

Mike Boddé: 'De Doelen was een waanzinnige sensatie'

Mike Boddé vertelt over zijn eerste kennismaking met de Doelen: tijdens een concert van wonderkind Ana-Maria Vera in 1976 spatte zijn droom om concertpianist te worden uiteen. Toch was hij sterk onder de indruk van het gebouw en is dat nog steeds.