De Doelen

2010 - nu

We gaan door met verbouwen: de Doelen verbouwt zijn plint en opent onder meer een eigen Doelen Winkel en café-restaurant. Met veel energie werkt de Doelen aan vernieuwende programmering zoals Red Sofa (meer bezoekers dan ooit voor nieuwe muziek), Vrijdag in de Flip, de DoelenCampus en concerten op locatie. We vieren, met de hele stad, ons 50-jarig jubileum. Voor dit feest keert de Berliner Philharmoniker, in 1966 het eerste buitenlandse orkest dat in de Doelen speelde, terug naar Rotterdam.

 

Een nieuwe chef treedt aan

In deze video introduceert Lahav Shani, de nieuwe chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, zich aan Rotterdam. Tijdens een symbolisch fragment in de Grote Zaal overhandigt Yannick de baton aan zijn jonge opvolger.

Lucas & Arthur Jussen: 'In de Doelen zijn we gegroeid'

Al jaren geven pianisten Lucas en Arthur Jussen de prachtigste concerten op ons podium. Onlangs spraken we ze over hun band met de Doelen: van hun debuut bij het Rotterdams Philharmonisch en het geweldige Doelenpubliek tot kroketten in de kleedkamer.

Aftermovie Eeuwfeest Schouwburgplein

Op 9 juni werd de 100ste verjaardag van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gevierd op het Schouwburgplein. Zo'n 4000 bezoekers genoten van muzikale optredens én de live-vertoning van het Jubileumconcert op groot scherm. Een feest om nooit te vergeten!

Afbeelding bij Terugblikken op 50 jaar Doelenorgel

Terugblikken op 50 jaar Doelenorgel

Zelf speelt hij geen noot. Toch is Aad van der Waal een ware orgelkenner en orgelopnamespecialist. En niet de minste: hij nam honderden orgelconcerten op, gespeeld op meer dan vijftig orgels. Met Aad blikken we terug op 50 jaar Doelenorgel.

Lees meer

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda

'In de Doelen maken we waanzinnige dingen mee'

Op 8 januari 2018 namen we na ruim 17 jaar afscheid van directeur Gabriël Oostvogel. In dit filmpje blikt hij terug op de jaren dat hij hier heeft rondgelopen, wat hij het meest gaat missen en wat de Doelen voor hem betekent.

Aankomende concerten

 • DoelenKwartet

  met Lisa Eggen & Jutta Puchhammer - altviool

  Overige concerten
 • Laurenscantorij en Codarts Kamerorkest

  met Lawrence Power - altviool

  Overige concerten
 • Celebrating 105th Birth Date of Benjamin Britten

  International Viola Congress 2018

  Overige concerten