De Doelen

1980 - 1989

Na de swingende sixties en roerige seventies breekt een tijdperk aan met grootschalige bezuinigingen en hoge werkloosheid. Werkloos of een rijke yup: ook in de jaren tachtig is de Doelen voor iedere Rotterdammer. Het Rotterdams Philharmonisch floreert onder Simon Rattle, tijdens Pandora’s Music Box wordt het gebouw overgenomen door schapen en new wave-bands, we vieren het 500ste koffieconcert en wereldsterren als Martha Argerich veroveren de Grote Zaal.

 
Afbeelding bij Plankenkoorts

Plankenkoorts

De vloer van het podium in de was zetten vlak voor een dansvoorstelling is geen goed idee. Dat bleek wel bij de dansvoorstelling van de balletschool van Henny Harreman in 1989.

Lees meer

Ennio Morricone dirigeert zijn eigen filmmuziek

Ennio Morricone geldt als een van de beroemdste filmcomponisten allertijden. In 1988 stond hij samen met het Metropole Orkest in de Doelen, waar hij zijn eigen filmmuziek dirigeerde uit films als The Mission en Once Upon a Time in the West.

Afbeelding bij Van rock naar opera

Van rock naar opera

Sommige mensen maken van hun hobby hun werk. Bij Joop Brands ging het precies andersom: tijdens zijn werk als bloemist kwam hij veel bij de Doelen over de vloer, waar hij zijn liefde voor opera ontdekte.

Lees meer

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda

Pandora's Music Box: trendsetter voor andere festivals

In 1983, 1984 en 1985 vond in de Doelen het legendarische festival Pandora's Music Box plaats: een samensmelting van alternatieve muziek, beeld, performance art, theater en andere kunstvormen. Een voorbeeld voor festivals die daarna zouden volgen.

Aankomende concerten

 • DoelenKwartet

  met Lisa Eggen & Jutta Puchhammer - altviool

  Overige concerten
 • Laurenscantorij en Codarts Kamerorkest

  met Lawrence Power - altviool

  Overige concerten
 • Celebrating 105th Birth Date of Benjamin Britten

  International Viola Congress 2018

  Overige concerten