De Doelen

1970 - 1979

Hippies, free love, hang naar vrijheid: de jaren zeventig zijn (zeker op muzikaal gebied) vrolijke jaren. In Rotterdam klinkt in 1970 het Nederlandse antwoord op Woodstock tijdens Boothstock, waar bands als Jefferson Airplane optreden. Het zijn ook in de Doelen de jaren waarin de állergrootste popsterren optreden zoals Ike & Tina Turner, Pink Floyd, Fleetwood Mac en Paul McCartney. Foto © Gijsbert Hanekroot

 
Afbeelding bij Tekenen in de concertzaal

Tekenen in de concertzaal

De Rotterdamse kunstenaar Henk de Vos (1911-1982) was schilder, tekenaar, aquarellist, typograaf en monumentaal kunstenaar. Ook tijdens zijn vele concertbezoeken aan de Doelen maakte hij tekeningen.

Lees meer
Afbeelding bij Fascinatie voor dirigenten

Fascinatie voor dirigenten

Al sinds 1969 bezoekt Joop Bonebakker trouw de Doelen. Bij elk concert groeit zijn fascinatie voor dirigenten. Vanaf zijn vaste stek in de Grote Zaal bewondert en aanschouwt hij grote dirigenten zoals Yannick Nézet-Séguin, Valery Gergiev en Simon Rattle.

Lees meer

Gospel concert Cliff Richard

Ook Cliff Richard stond al eens in de Doelen. Op YouTube vonden we dit optreden met geestelijk repertoire uit 1977. Dit concert werd georganiseerd door Tear Fund, een christelijke hulporganisatie die strijdt tegen armoede en onrecht in derdewereldlanden.