De Doelen

22 september 2014

‘De echte The Beatles? Nooit gezien.’

In september 2014 gaven The Bootleg Beatles hier een concert. Peter Cardinaal heeft de band al vele maken bezocht, ook in de Doelen.

Hoe ver ga je als imitator van popidolen? "Tot het uiterste", zegt Peter Cardinaal. Hij luistert al jaren naar de legendarische Engelse tributeband The Bootleg Beatles en verbaast zich telkens weer over de hoge kwaliteit van de muziek en live-shows. "Ik kwam laatst nog een foto tegen waarop er rechtshandig bas werd gespeeld" zegt Cardinaal. "Maar nu is de bassist linkshandig, net als Paul McCartney. Ik begrijp niet hoe ze het doen. De kleding, de mimiek, de muziek. Alles klopt. Ze worden steeds beter, die jongens."

Cardinaal bezocht The Bootleg Beatles vele malen, ook in de Doelen. "Ik ben een liefhebber van de jaren 60" vertelt hij. "Zo’n jasje zonder kraag, zwarte schoenen die uitlopen in een punt met een kort hakje en elastiek bij de enkels, een feest der herkenning." Cardinaal zag de ‘echte’ The Beatles nooit optreden. Rouwig is hij daar niet om. De perfecte imitatie is dat wat zijn hart sneller doet kloppen. Want wie geen genoeg kan krijgen van de meest enerverende periode uit de popgeschiedenis, koopt gewoon een kaartje voor The Bootleg Beatles. Ook in 2015. 

Foto's: © Ruben Hamelink

© Ruben Hamelink
© Ruben Hamelink
© Ruben Hamelink

Reacties

Jan Brouwer

Een heerlijke avond even terug in de tijd maar toch met songs die vandaag nog steeds goed zijn en ook nooit verloren gaan.

Henk Jansen

Als Beatles-fan was ik nogal wantrouwig over het optreden van The Bootleg Beatles, maar ik heb een fantastische avond gehad in de Doelen. Dit is de tribute band die perfect The Beatles kan doen herleven. ..

Jacqueline Hooymans

Wat een feest! We voelden ons echt alsof we na al die jaren alsnog bij een live concert van The Fab Four zaten. De perfecte imitaties, de bewegingen, de kostuums, en de uitmuntende uitvoering van de liedjes. Je vergat helemaal dat het géén 1964 was.

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Tori Amos in topvorm

Tori Amos in topvorm

In 2014 promoot de Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Tori Amos haar nieuwste album Unrepentant Geraldines met een tournee door Europa. Ze treedt ook op in de Doelen. Die avond was ze in topvorm: rauw en heftig.

Lees meer
Afbeelding bij Voor een paar knaken naar Pink Floyd

Voor een paar knaken naar Pink Floyd

Op het brommertje naar de Doelen en heel de nacht genieten van favoriete bands. Voor Bertus van der Linden zijn de nachtconcerten in de jaren 60 en 70 een jeugdsentiment. Hij bezocht er velen, waaronder die van Pink Floyd, Ten Years After en Roxy Music.

Lees meer

Uniek filmfragment van aankomst Rolling Stones

Stones-fan Adri Steenland was er zowel in 1973 als 1975 bij toen The Rolling Stones in de Doelen neerstreken. Van de aankomst van de band in 1973 maakte hij unieke filmbeelden. Een fragment uit deze film mogen we nu laten zien op het Doelengeheugen.

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij New Wave in de Doelen

New Wave in de Doelen

Nimfen die limonade schenken, een kudde schapen in de foyer (naast een - hoe kan het ook anders - slapende boa constrictor onder een stolp), security verkleed als obers - tijdens Pandora's Music Box ging het er wild aan toe in de Doelen.

Lees meer

The Band op het orgel

Op 6 juni 1971 blijft een aantal mensen nog even zitten na het concert van The Band. Het gerucht gaat dat The Band tijdens een eerder optreden in het Concertgebouw op het orgel heeft gespeeld. Zouden zij dit ook laten horen in de Doelen?

Lees meer

Rotterdamse soulband The Free staat in voorprogramma Aretha Franklin

Het RTV Rijnmond programma Retourtje Retro sprak in de Doelen met enkele voormalige leden van de Rotterdamse soulformatie The Free. In 1968 beleefden zij hier hun doorbraak als voorprogramma van niemand minder dan 'The Queen of Soul' Aretha Franklin.

Gospel concert Cliff Richard

Ook Cliff Richard stond al eens in de Doelen. Op YouTube vonden we dit optreden met geestelijk repertoire uit 1977. Dit concert werd georganiseerd door Tear Fund, een christelijke hulporganisatie die strijdt tegen armoede en onrecht in derdewereldlanden.

Afbeelding bij Liefde bloeit op met Soft Machine

Liefde bloeit op met Soft Machine

Begin jaren zeventig treedt de Britse progressieve rockband Soft Machine diverse keren op in de Doelen. Gerard Scheppink, geroerd door de stem van drummer en vocal Robert Wyatt, neemt zijn vriendinnetje Linda op 19 maart 1971 mee naar de Doelen.

Lees meer

Filmbeelden Nirvana op Ein Abend in Wien

Op YouTube zijn meerdere filmbeelden van het memorabele optreden van een nog onbekende Nirvana in de Doelen terug te vinden, zoals dit filmpje.

Uit verveling naar een concert

Gerard Scheppink en een vriend slenteren op zaterdagavond 4 oktober 1969 langs de Doelen. Wat zouden ze die nacht eens gaan doen? Uit verveling kopen ze kaarten voor de onbekende band Led Zeppelin. Een passie voor het bezoeken van concerten is geboren.

Lees meer
Afbeelding bij Springsteen-fever!

Springsteen-fever!

In 1995 bracht The Boss, ofwel Bruce Springsteen, het album The Ghost Of Tom Joad uit. Wat volgde was een tournee van ruim 1,5 jaar langs kleinere zalen. Op 25 februari 1996 gaf de zanger een concert in de Doelen.

Lees meer
Afbeelding bij 'We want Yes!'

'We want Yes!'

De Amerikaanse rockband Iron Butterfly trad in 1971 op in de Doelen. Die avond was het echter niet de hoofdact die voor een lyrisch publiek zorgde, maar het voorprogramma Yes...

Lees meer

Voor het eerst op stap bij nachtconcert The Beach Boys

Op zijn 16e verjaardag werd Kees Maree door zijn broers meegenomen naar het nachtconcert van The Beach Boys. Voor het eerst 's nachts uit en dan ook nog naar deze geweldige Amerikaanse band. Kippenvel! Dit geluidsfragment vond hij op YouTube.

Afbeelding bij Randy Newman, toen en nu

Randy Newman, toen en nu

In februari 2018 zou Randy Newman naar de Doelen komen. Bijzonder, want de laatste keer dat de Amerikaanse singer-songwriter bij ons optrad was in 1983. Doelenbezoeker Emmy Fons (60) was er destijds bij.

Lees meer