De Doelen
© Gijsbert Hanekroot

12 november 1972

Sensuele foto’s van Tina Turner

Het bijzondere van de Doelen is het lage podium, vindt popfotograaf Gijsbert Hanekroot. Het levert hem unieke foto’s op van Tina Turner tijdens haar optreden met Ike in 1972.

Als Gijsbert terugdenkt aan zijn werkdagen in de Doelen, dan denkt hij aan de de bijzondere foto’s van Tina. "Als popfotograaf weet ik niet waar ik sta, waar ik terecht kom en hoe het licht is. Fotograferen is improviseren. Je moet continu de situatie gebruiken zoals die zich voordoet."

Het kan dus zomaar zijn, dat je als fotograaf liggend een concert bijwoont. "Het gehele concert van Ike en Tina Turner lag ik languit voor het podium met mijn groothoeklens, zodat ik niet voor het publiek stond. Dat kon alleen maar, omdat het podium van de Doelen prettig laag is."

Met zijn 24 mm schoot hij sensuele plaatjes. "Tina Turner vind ik een vrij erotische vrouw als ze op het podium staat en ze werkte fantastisch mee. Door het lage standpunt en Tina’s optreden, maakte ik foto’s die ik anders nooit zou maken. Ik ben er nog steeds erg blij mee."

© Gijsbert Hanekroot

Ook een verhaal? Stuur het ons!