De Doelen

20 december 2013

De Postbode en de Engel

Caroline Ellerbeck illustreerde in 2013 in opdracht van de Doelen het affiche van de kerstvoorstelling de Postbode en de Engel. Ze bezocht de voorstelling met haar man en kinderen.

In de kerstperiode van 2013 speelt in de kerstvakantie de voorstelling De Postbode en de Engel, een coproductie van de Doelen, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Oorkaan. Een vrolijke kinderkerstshow voor kinderen vanaf zes jaar waarin bekende kerstmuziek en scènes uit beroemde kerstverhalen worden gespeeld. In de hoofdrol zien we een boze postbode (Harry van Rijthoven) die op het punt staat ontslagen te worden. Dat is niet fijn, zo vlak voor kerst. Een engel (Ilse Warringa) staat hem bij.

"Ik herinner mij vooral het ontzettend leuke decor’ zegt Ellerbeck. "De stukken bestonden uit levensgrote kerstkaarten: de kerstboom, de stal en volgens mij een engel. Het waren van die klassieke kerstkaarten. De sfeer zat er direct goed in." Ook de kinderen in de zaal schieten de postbode te hulp, die van zijn reddende engel op hoop van een goede afloop drie opdrachten moet uitvoeren. "Er waren kinderen bij die dansten. Mijn zoon speelde één van de drie koningen en ik denk dat mijn dochtertje een herdertje was." Het leukste vindt Ellerbeck het interactieve karakter van de voorstelling. "Je mocht lekker meezingen. Daar hou ik van!"

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Het Weihnachts-Oratorium en Maestro

Het Weihnachts-Oratorium en Maestro

In een bijna volle Grote Zaal klonk op deze zaterdagmiddag Bachs prachtige Weihnachts-Oratorium, uitgevoerd door Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van Ton Koopman. Maar wat heeft dat te maken met Maestro, de dirigeerwedstrijd van AVROTROS?

Lees meer