De Doelen

29 september 2017

Yilian Cañizares Quintet zorgt voor swingende opening Club Doelen

Club Doelen staat voor scherpe en actuele programmering: van jazz, world en crossover tot pop, elektronica en hedendaags klassiek, heerlijke cocktails en een fijne ambiance. Het charismatische Yilian Cañizares Quintet zorgde voor een swingende opening!

Het programma in onze kleinste concertzaal, de Eduard Flipse Zaal, dat we voorheen presenteerden onder de naam Vrijdag in de Flip kreeg in seizoen 2017-2018 een make over. In Club Doelen vermengen we nog steeds de kwaliteit van de concertzaal met de ongedwongen sfeer van een club, maar krijgt de vrijdagavond een nóg spannendere programmering en een lossere sfeer.

De feestelijke lancering van een nieuwe Club Doelen vroeg om een nieuwe ster. En die vonden we in Yilian Cañizares, die deze avond haar eerste concert in Nederland gaf. De Zwitsers-Cubaanse zangeres en violiste geldt als een openbaring. Als in trance speelt Cañizares viool en zingt zij simultaan waarbij zo’n buitengewone mix van jazz, klassieke muziek en Afro-Cubaanse ritmes ontstaat, dat je als luisteraar alleen maar vervoerd kan raken.

En dat was precies wat er gebeurde in de intieme Eduard Flipse Zaal. Yilian Cañizares opende op haar geheel eigen, virtuoze en innemende manier met haar musici de Club. Het werd een swingend concert waarbij het publiek bovenal kon genieten van het gepassioneerde samenspel tussen de musici. Na afloop werd er volop nagepraat en geborreld onder het genot van cocktails en mengden de musici zich tussen het publiek. Een mooie start van de nieuwe serie Club Doelen!

Reacties

Marie-Louise

Geweldige opening van Club Doelen!

Ook een verhaal? Stuur het ons!

 
 
Afbeelding bij Op de eerste rij bij Aretha Franklin

Op de eerste rij bij Aretha Franklin

Op 28 april 1968 gaf Aretha Franklin twee optredens in Nederland: in de Doelen en Het Concertgebouw. De concerten waren onderdeel van haar eerste en laatste Europese tournee. Vanwege vliegangst zou de zangeres later niet meer in het buitenland optreden.

Lees meer
Afbeelding bij Dag van de Rotterdamse Jazz

Dag van de Rotterdamse Jazz

Ter gelegenheid van 50 jaar de Doelen blikken we terug op de jazzgeschiedenis van Rotterdam. Jazz International Rotterdam organiseert daarom de Dag van de Rotterdamse Jazz waarop jazz van vroeger, van nu en van de toekomst aan bod komt.

Lees meer

Mike Boddé: 'De Doelen was een waanzinnige sensatie'

Mike Boddé vertelt over zijn eerste kennismaking met de Doelen: tijdens een concert van wonderkind Ana-Maria Vera in 1976 spatte zijn droom om concertpianist te worden uiteen. Toch was hij sterk onder de indruk van het gebouw en is dat nog steeds.

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Miles Davis

Miles Davis

Het was de voorloper van North Sea Jazz: het Newport Jazz Festival dat jaarlijks in de Doelen plaatsvond en waar werkelijk alle grote jazzlegendes hebben opgetreden.

Lees meer

'De Doelen en ik hebben iets met elkaar'

In haar 50-jarige carrière heeft Joke Bruijs hier vaak opgetreden. Haar jubileum vierde ze dan ook heel graag met ons. In dit filmpje vertelt ze over haar Doelendebuut als 17-jarige, de vele Zondagochtendconcerten en wat de Doelen voor haar betekent.