De Doelen

08 april 2011

Het IKEI Orkest geeft een concert tijdens de Kindermuziekweek

Het IKEI Orkest (Ieder Kind een Instrument), bestaande uit zo'n 120 kinderen, geeft tijdens de Kindermuziekweek een concert in de Grote Zaal. RTV Rijnmond programma MOOIS nam een kijkje bij de voorbereidingen op school.

Het SKVR-project 'Ieder Kind een Instrument' geeft basisschoolleerlingen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen en samen muziek te maken. Tijdens de Kindermuziekweek 2011, het jaarlijkse festival waarbij de Doelen wordt omgetoverd tot een muziekparadijs voor kinderen vanaf 6 maanden t/m 12 jaar, mochten 120 basisschoolleerlingen optreden in de Grote Zaal. Voorfgaand aan dit concert kregen de kinderen muziekles op school. MOOIS ging op bezoek bij een van de scholen. Dirigent en muziekdocent Keimpe de Jong en een aantal leerlingen spreken over de ervaringen en hoe het is om op dat grote podium in de Grote Zaal te mogen staan. Bekijk hieronder de MOOIS aflevering. 

Foto © Hélène van Domburg

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij De Postbode en de Engel

De Postbode en de Engel

Sinds 2008 is het een traditie: iedere kerstvakantie presenteren we een kerstvoorstelling voor het hele gezin. In 2013 was dit De Postbode en de Engel. Een vrolijke kinderkerstshow waarin kerstmuziek en scènes uit beroemde kerstverhalen voorbij kwamen.

Lees meer