De Doelen
Foto: Leen Monster

01 juli 1970

Met een kabelbaan door de stad tijdens C70

In 1970 loopt er een kabelbaan door de stad. Deze gaat ook langs de Doelen op het Schouwburgplein. Maar waarom stond deze kabelbaan er?

De kabelbaan staat er niet zomaar. In de zomer van 1970 wordt in Rotterdam het evenement C70 georganiseerd, wat staat voor Communicatie 1970. In dat jaar willen stadspromotors Rotterdam weer positief op de kaart zetten. Manifestaties voor de wederopbouw en de Floriade hebben de stad dan al aangedaan. Maar die staan vaak in het teken van het verleden van de stad. C70 moet de stad anders op de kaart zetten en uitdragen dat Rotterdam staat voor vermaak en gezelligheid. De stad leeft weer en wil afscheid nemen van vroeger.

Lees meer over de kabelbaan in de stad op de website van Vergeten Verhalen

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Aftermovie Eeuwfeest Schouwburgplein

Op 9 juni werd de 100ste verjaardag van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gevierd op het Schouwburgplein. Zo'n 4000 bezoekers genoten van muzikale optredens én de live-vertoning van het Jubileumconcert op groot scherm. Een feest om nooit te vergeten!

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Rotterdam viert de stad!

Rotterdam viert de stad!

De viering van 50 jaar de Doelen reikt verder dan de Doelen zelf. Via de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! werd in seizoen 2015-2016 stilgestaan bij 75 jaar wederopbouw, 50 jaar de Doelen en de stad van nu.

Lees meer

'Bijna iedere Rotterdammer is hier wel eens geweest'

In deze aflevering van het RTV Rijnmond programma Verhalen van Staal en Steen neemt stadshistoricus Paul van de Laar de Doelen onder de loep. Wat is de architectonische waarde van het gebouw en wat is de betekenis van de Doelen voor de stad?