De Doelen

18 september 2009

Nieuwe energie voor de Grote Zaal

In 2009 wordt de Grote Zaal van de Doelen grondig verbouwd. Vijf maanden lang wordt dag en nacht gewerkt om de zaal van nieuwe energie te voorzien. De ingebruikname van de vernieuwde zaal wordt groots gevierd met het Grote Zaal Festival.

Van 18 t/m 30 september 2009 was het feest in de Doelen. Na maandenlang zwoegen om de zaal tot in de perfectie te renoveren, was het tijd om bij te komen en om feest te vieren met onze bezoekers. Een divers concertprogramma trok volle zalen. Tijdens het wereldmuziek- en jazzgala schitterden vocalisten als Izaline Calister, Dina Medina, Hind, Sabrina Starke en Denise Jannah naast het Metropole Orkest. Maar er was meer. Geliefde werken als Mozarts Don Giovanni, Mahlers Negende Symfonie en  en Dvoráks Stabat Mater werden uitgevoerd en voor de opening werden Peter-Jan Wagemans en Toek Numan uitgenodigd een nieuw werk voor de Grote Zaal te schrijven. Bekijk hier een foto-impressie van het festival.

Mozarts Don Giovanni © Bas Czerwinski
Mozarts Don Giovanni © Bas Czerwinski
Mozarts Don Giovanni © Bas Czerwinski
Mozarts Don Giovanni © Bas Czerwinski
Opening door burgemeester Aboutaleb © Bas Czerwinski
Toek Numan, wereldpremière Keynote © Bas Czerwinski
Toek Numan, wereldpremière Keynote © Bas Czerwinski
Wereldmuziek- en jazzgala © Bas Czerwinski
Wereldmuziek- en jazzgala © Bas Czerwinski
© Bas Czerwinski

Ook een verhaal? Stuur het ons!

 
 
Afbeelding bij Een magische Aznavour avond

Een magische Aznavour avond

Op 1 oktober 2018 overleed muzikale grootheid Charles Aznavour. In 2002 had Doelenbezoeker Brahim Bourzik het voorrecht om Aznavour in het kader van zijn 'The Last Tour' te zien optreden in een uitverkochte Grote Zaal. Het werd een onvergetelijke avond.

Lees meer

Op pantoffels in de concertzaal

De nog maar net aan het Rotterdams Conservatorium afgestudeerde hoboïste Joke Meeder gaf in juni 1966 een recital in de Kleine Zaal. Voor deze bijzondere gelegenheid hadden haar ouders beloofd om te komen luisteren. Dat liep echter anders dan verwacht...

Lees meer

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Van rock naar opera

Van rock naar opera

Sommige mensen maken van hun hobby hun werk. Bij Joop Brands ging het precies andersom: tijdens zijn werk als bloemist kwam hij veel bij de Doelen over de vloer, waar hij zijn liefde voor opera ontdekte.

Lees meer
Afbeelding bij Fietsen langs Rotterdamse componisten

Fietsen langs Rotterdamse componisten

Op 18 oktober 2015 vond de eerste Red Sofa Fietstocht plaats. Deelnemers fietsten een route langs Rotterdamse componisten voor het bezoeken van kleine concerten bij hun thuis. Een bijzondere ervaring volgens de vele reacties die we hierop ontvingen.

Lees meer
Afbeelding bij Tekenen in de concertzaal

Tekenen in de concertzaal

De Rotterdamse kunstenaar Henk de Vos (1911-1982) was schilder, tekenaar, aquarellist, typograaf en monumentaal kunstenaar. Ook tijdens zijn vele concertbezoeken aan de Doelen maakte hij tekeningen.

Lees meer
Afbeelding bij Human Requiem, 'bedwelmend mooi'

Human Requiem, 'bedwelmend mooi'

In 2014 presenteerde de Doelen de Nederlandse première van Human Requiem, een scenische uitvoering van Brahms' Ein deutsches Requiem waarbij publiek deel was van de voorstelling. De vele, vele warme bezoekersreacties na afloop waren overweldigend.

Lees meer
Afbeelding bij Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music gaat toch wel de boeken in als een van de meest bijzondere concerten van seizoen 2016-2017. De Noorse musicus Terje Isungset speelt namelijk minimalistische, op Noorse traditionele muziek gebaseerde klanken op instrumenten van eeuwenoud ijs.

Lees meer
Afbeelding bij Tango terug van weggeweest

Tango terug van weggeweest

Na een jaartje afwezigheid, is de tango in seizoen 2017-2018 weer in volle glorie terug in de Doelen. Een nieuwe reeks tangoconcerten werd op 14 oktober geopend door een van de meest interessante jonge groepen uit Buenos Aires: Diego Schissi Quinteto.

Lees meer
Afbeelding bij New Wave in de Doelen

New Wave in de Doelen

Nimfen die limonade schenken, een kudde schapen in de foyer (naast een - hoe kan het ook anders - slapende boa constrictor onder een stolp), security verkleed als obers - tijdens Pandora's Music Box ging het er wild aan toe in de Doelen.

Lees meer