De Doelen

18 september 1965

Stiekem binnensluipen bij het proefconcert

Mike Lindeman wilde in 1965 heel graag bij het proefconcert in de Grote Zaal zijn, maar had helaas geen uitnodiging. Via de achteringang sloop hij naar binnen om er toch bij te kunnen zijn.

Bij het officiële proefconcert in de Doelen wilde ik heel graag aanwezig zijn. Om later tegen mijn kinderen en kleinkinderen te kunnen zeggen: 'Ik was erbij!' Een uitnodiging had ik echter niet. Ongezien via de hoofdingang naar binnen sluipen bleek niet te lukken. Via de achteringang zag ik echter wel een mogelijkheid. Ik voegde me tussen het personeel dat bezig was de technische apparatuur de Doelen in te sjouwen. Eenmaal binnen wilde ik het liefst plaatsnemen op een markante plek in de Grote Zaal: het werd de eerste rij op de hoek aan het middenpad. Ik kan nu dus zeggen: 'Jullie vader, jullie opa met Rotterdams (Spangens) bloed in de aderen was erbij en hij zat op die markante plek in de Grote Zaal!'

 

Ook een verhaal? Stuur het ons!

 
 

'De opening was een bijzonder moment'

Notaris en pianist Hans Oudenaarden was als 17-jarige aanwezig bij het openingsconcert in de Doelen. Later zou hij hier regelmatig terugkeren als bezoeker én voor het geven van concerten. In dit filmpje vertelt hij over zijn beleving van de Doelen.

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda