De Doelen

01 januari 1967

Bloemen te koop!

Van een cabaretcafé tot platenverhuur tot een bloemenwinkel: in de loop der jaren heeft de Doelen heel wat bijzondere huurders gehad.

Gedurende de eerste jaren van ons gebouw, zat op de plek waar zich de laatste jaren Het Doelencafé bevond, een exclusieve bloemenwinkel: Brands Bloemenhal. De eigenaar heette Wim Brands en werd bijgestaan door zijn zoon Joop. Ze verkochten er bloemen in het duurdere segment – ‘Voor een tak Cymbidium orchideeën betaalde je 75 gulden,’ geeft Joop Brands als voorbeeld. Na een paar jaar werd de winkel gesloten. Het tweede filiaal, op de Crooswijkseweg, bleef echter gewoon bestaan en Brands bleef nog jaren de vaste bloemenleverancier voor de Doelen.

Heeft u mooie herinneringen aan deze bloemenwinkel? Zelf weleens een bloemetje gekocht bij Brands in de Doelen? Laat het ons weten!

Ook een verhaal? Stuur het ons!

'In de Doelen maken we waanzinnige dingen mee'

Op 8 januari 2018 namen we na ruim 17 jaar afscheid van directeur Gabriël Oostvogel. In dit filmpje blikt hij terug op de jaren dat hij hier heeft rondgelopen, wat hij het meest gaat missen en wat de Doelen voor hem betekent.

Arie Heuvelman zorgt voor onderdak van zijn zoon

Trompettist André Heuvelman (1966) is al 25 jaar verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn vader Arie hielp in 1966 als 25-jarige mee met de bouw van de Doelen. In deze video interviewt André zijn vader over dit bijzondere verhaal.

Afbeelding bij Rookworst en bier

Rookworst en bier

Het was 1964. Iedere dag werkten tientallen bouwvakkers aan het Kruisplein, waar langzaam maar zeker een nieuw concertgebouw verrees. Toen het hoogste punt bereikt werd, was het tijd voor een feestje. En hoe vier je zoiets nou goed?

Lees meer

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Tekenen in de concertzaal

Tekenen in de concertzaal

De Rotterdamse kunstenaar Henk de Vos (1911-1982) was schilder, tekenaar, aquarellist, typograaf en monumentaal kunstenaar. Ook tijdens zijn vele concertbezoeken aan de Doelen maakte hij tekeningen.

Lees meer

'Bijna iedere Rotterdammer is hier wel eens geweest'

In deze aflevering van het RTV Rijnmond programma Verhalen van Staal en Steen neemt stadshistoricus Paul van de Laar de Doelen onder de loep. Wat is de architectonische waarde van het gebouw en wat is de betekenis van de Doelen voor de stad?