De Doelen

11 maart 1973

'Mijn wang nooit meer wassen'

De Amerikaanse zanger David Cassidy werd begin jaren 70 bekend met zijn acteerwerk in de televisieserie The Partridge Family waarin hij de rol van Keith Partridge speelt. Zijn optreden in de serie maakte van Cassidy een tieneridool.

Jackie Scholtz: "Ik had kaartjes voor het avondconcert. Op de radio hoorde ik dat David Cassidy zou aankomen op Zestienhoven. Ik ben toen met mijn vriendinnen en mijn zusjes naar het vliegveld gegaan. Maar David was er helemaal niet. Hij was in Amsterdam geland."

Leuk is het archiefmateriaal dat bewaard is gebleven van Cassidy’s bezoek aan Nederland. Daarin duikt een bekende op. We zien Jackie Scholtz in haar tienerjaren, te herkennen aan haar lichtgetinte huid, zwarte haar en grote bril met zeshoekige glazen. Ze staat op de stoep bij de Doelen met op haar jas gespeld een foto van David Cassidy. "Ik wil gewoon graag een handtekening van hem hebben." De reporter vraagt waarom. "Omdat ik hem zo leuk vind!" roept ze uit en vertelt verder dat ze eerder die dag werd aangesproken door een Amerikaans stel. "Ze vroegen mij wat ik zou doen als David Cassidy mij een kus zou geven. Nou, ik zou een stukje van mijn wang afsnijden, in een lijstje plakken en mijn wang nooit meer wassen!"

Als woordvoerster van de Cassidymeiden, dé Nederlandse club voor David Cassidy fans, organiseerde ze meetings in de Doelen ‘om herinneringen op te halen.’ Soms vragen mensen er nog naar, of zij dat meisje was met dat brilletje, dat voor de Doelen stond te wachten op David Cassidy. "Dan zeg ik, ja dat klopt. En ik ben nog steeds fan."

Aankomst David Cassidy in Nederland
Jackie Scholz bij de aankomst van David Cassidy

Ook een verhaal? Stuur het ons!