De Doelen

27 mei 1966

Rotterdams Opera Koor

De Doelen en het Rotterdams Opera Koor werken al 50 jaar samen.

Het Rotterdams Opera Koor (opgericht in 1923) bestaat uit ruim honderd leden, afkomstig uit Rotterdam en omstreken. Een week na de opening in 1966 stond het koor hier al voor de eerste keer in de Grote Zaal. Sinds 1 januari 1968 verzorgt het Rotterdams Opera Koor in de Doelen elk jaar haar inmiddels traditionele nieuwjaarsconcert, tijdens die eerste editie stond een uitvoering van de integrale versie van Verdi’s Nabucco op het programma. Op 2 januari 2016 gaf het koor hier opnieuw een nieuwjaarsconcert. In het kader van onze 50-jarige samenwerking bracht het koor samen met Sinfonia Rotterdam wederom Verdi's Nabucco. 

Ook een verhaal? Stuur het ons!

 
 
Afbeelding bij Van rock naar opera

Van rock naar opera

Sommige mensen maken van hun hobby hun werk. Bij Joop Brands ging het precies andersom: tijdens zijn werk als bloemist kwam hij veel bij de Doelen over de vloer, waar hij zijn liefde voor opera ontdekte.

Lees meer
Afbeelding bij Sterallures achter de schermen

Sterallures achter de schermen

De Amerikaanse stersopraan Jessye Norman treedt op 30 oktober 1992 na dertien jaar weer op in Rotterdam. Op het podium van de Doelen geeft ze glans aan Mahlers Das Lied von der Erde. Wat we niet weten is dat daar het nodige divagedrag aan vooraf ging.

Lees meer