De Doelen
© Cuartito Azul

14 oktober 2017

Tango terug van weggeweest

Na een jaartje afwezigheid, is de tango in seizoen 2017-2018 weer in volle glorie terug in de Doelen. Een nieuwe reeks tangoconcerten werd op 14 oktober geopend door een van de meest interessante jonge groepen uit Buenos Aires: Diego Schissi Quinteto.

Tango, maar dan nét niet, zegt Schissi zelf over zijn muziek. Gekscherend noemt hij zijn muziek, een briljante mix van tango, jazz en nieuw gecomponeerde muziek, dan maar tongo. Het concert in de Doelen was onderdeel van de allereerste Europese tournee van het kwintet, een gebeurtenis waar de musici heel erg naar uitkeken. 

Schissi's concert werd voorafgegaan door een dansworkshop van de Rotterdamse tangoschool Cuartito Azul en de sfeer zat er gelijk goed in. Het concert zelf was verrassend door de geniale experimentele vondsten van het virtuoze kwintet. Tango met humoristische, creatieve en heel verrassende arrangementen. Mensen kwamen met zichtbaar plezier de zaal uit. Ook na het concert kon er gedanst worden in onze prachtige foyer. Dat leverde mooie plaatjes op van een volle salonvloer. 

Twee dagen voorafgaand aan het concert gaf Cuartito Azul al een opwarmer voor het optreden van Diego Schissi met een dansdemonstratie op het Stationsplein. 

Terugblikken kan hieronder met een filmpje en foto's. 

Reacties

Arthur Dent

Dit was een super leuk concert en een super gezellige milonga achteraf. Bedankt!

Edith Nijhof

Het was een fantastisch concert. Zeer muzikale vertolking van tangomuziek. Vibrerend, levendig en speels.

Yvonne Groh

Het was ogen dicht en de muziek voelen.

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Een magische Aznavour avond

Een magische Aznavour avond

Op 1 oktober 2018 overleed muzikale grootheid Charles Aznavour. In 2002 had Doelenbezoeker Brahim Bourzik het voorrecht om Aznavour in het kader van zijn 'The Last Tour' te zien optreden in een uitverkochte Grote Zaal. Het werd een onvergetelijke avond.

Lees meer
Afbeelding bij Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music gaat toch wel de boeken in als een van de meest bijzondere concerten van seizoen 2016-2017. De Noorse musicus Terje Isungset speelt namelijk minimalistische, op Noorse traditionele muziek gebaseerde klanken op instrumenten van eeuwenoud ijs.

Lees meer
Afbeelding bij Nieuwe energie voor de Grote Zaal

Nieuwe energie voor de Grote Zaal

In 2009 wordt de Grote Zaal van de Doelen grondig verbouwd. Vijf maanden lang wordt dag en nacht gewerkt om de zaal van nieuwe energie te voorzien. De ingebruikname van de vernieuwde zaal wordt groots gevierd met het Grote Zaal Festival.

Lees meer