De Doelen

01 oktober 2017

Ricardo Ribeiro maakt een onvergetelijke indruk

Al jaren is fado een geliefd genre binnen onze programmering. Waar de afgelopen seizoenen alleen fadozangeressen de revue passeerden, werd onze fadoserie dit jaar geopend door Ricardo Ribeiro. En wat een opening! Hij maakte een onvergetelijke indruk.

In eigen land wordt Ribeiro tot de absolute fadotop gerekend. De Portugese pers schreef ooit over hem: "Als je zijn stem eenmaal hebt gehoord, vergeet je hem nooit meer." En dat is geen overdrijving: de klank van Ricardo Ribeiro is er een van extreme schoonheid en kracht, maar ook van een buitengewone gevoeligheid. Zijn shows combineren diepe passie voor de fado met verfijnd muzikaal vakmanschap. Reden voor onze programmeur Elda Dorren om hem naar de Doelen te halen.

De hoge verwachtingen maakte hij meer dan waar. "I hope my heart touches yours", zei Ribeiro aan het begin van het concert in zijn charmante, gebroken Engels. En dat is precies wat er gebeurde. Ook wie geen woord Portugees spreekt werd tijdens het concert in het hart geraakt door zijn muziek en zijn intense stem. In iedere song was de essentie voelbaar. 

De Port-proeverij en de meet & greet na afloop maakten de middag compleet. 

Ooh Ricardo Ribeiro... hij flikt het weer. Recht in 't hart!
– Elda Dorren, programmeur wereldmuziek de Doelen

Reacties

Mira van Baalen

Bloedmooi concert van Ricardo Ribeiro!

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Een magische Aznavour avond

Een magische Aznavour avond

Op 1 oktober 2018 overleed muzikale grootheid Charles Aznavour. In 2002 had Doelenbezoeker Brahim Bourzik het voorrecht om Aznavour in het kader van zijn 'The Last Tour' te zien optreden in een uitverkochte Grote Zaal. Het werd een onvergetelijke avond.

Lees meer
Afbeelding bij Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music gaat toch wel de boeken in als een van de meest bijzondere concerten van seizoen 2016-2017. De Noorse musicus Terje Isungset speelt namelijk minimalistische, op Noorse traditionele muziek gebaseerde klanken op instrumenten van eeuwenoud ijs.

Lees meer
Afbeelding bij Tango terug van weggeweest

Tango terug van weggeweest

Na een jaartje afwezigheid, is de tango in seizoen 2017-2018 weer in volle glorie terug in de Doelen. Een nieuwe reeks tangoconcerten werd op 14 oktober geopend door een van de meest interessante jonge groepen uit Buenos Aires: Diego Schissi Quinteto.

Lees meer
Afbeelding bij Nieuwe energie voor de Grote Zaal

Nieuwe energie voor de Grote Zaal

In 2009 wordt de Grote Zaal van de Doelen grondig verbouwd. Vijf maanden lang wordt dag en nacht gewerkt om de zaal van nieuwe energie te voorzien. De ingebruikname van de vernieuwde zaal wordt groots gevierd met het Grote Zaal Festival.

Lees meer