De Doelen
© Jan Hordijk

11 juni 2016

Berliner sluit jubileumseizoen af

Vier sterren gaf NRC het concert waarmee de Doelen zijn jubileum afsloot: 'Daar kwam een stoot adrenaline vanjewelste vrij. Als een stel jonge honden stortten de musici van de Berliner Philharmoniker zich op de werken die ze hadden meegenomen'.

Mevrouw Lange-Rienecker, een trouwe Doelenbezoeker, sluit zich aan bij deze jubelende krant. In een interview met het Doelen Magazine vertelt zij: ‘Ik had de kaarten al twee jaar in huis. Al die tijd heb ik me erop verheugd. Toen was het zover: de Berliner Philharmoniker in de Doelen. Ik ken het orkest goed. Ik heb jaren in Berlijn gewoond en bijna iedere zondagochtend bezocht ik daar de Titania-Palast, waar je de Berliner Philharmoniker voor een habbekrats kon zien repeteren. Toen ik weer naar Nederland verhuisde , zo’n 50 jaar geleden alweer, werd ik kind aan huis bij de Doelen. De Berliner had ik nooit meer gezien. En nu stond ik weer oog in oog met dat geweldige orkest. Het was práchtig en een mooie manier om stil te staan bij het 50-jarig bestaan van de Doelen.'

In de dagen na het concert werden we overstelpt met mooie reacties. Een kleine selectie staat onderaan deze pagina.

Dit jubileumconcert was onderdeel van Rotterdam viert de stad!, een culturele manifestatie in 2016 ter gelegenheid van 75 jaar wederopbouw Rotterdam. 

Reacties

Toon alle reacties

Mevrouw Drost

Ik vond het fantastisch, in een woord!!!! Wat een lol hadden Simon Rattle en Christian Zimmermann. Wat spannend met de vele rustmomenten, dan even knikken naar elkaar en spathelder weer verder gaan. En wat een orkest!! Loepzuiver en zo'n eenheid.

De heer Staats

GEWELDIG!!!! – Absolutely Fabulous Zeker Zimmerman & Rattle samen.. inspirerend!

Mevrouw De Vreede en de heer Koevoets

Het concert door de Berliner Philharmoniker o.l.v. Simon Rattle was ongelooflijk! Zonder enige twijfel een van de mooiste concerten ooit meegemaakt. Wat een ongelooflijk warme, zeldzaam mooie klank en diep bevlogen musiceren o.l.v. een groot man!

Mevrouw Van Buren

Ik heb genoten van deze avond. Met dit orkest, dirigent en solist ben je verzekerd van topkwaliteit. Het enthousiasme van het musiceren vonkte er van af. Op naar het volgende concert. De kaarten liggen al klaar.

De heer Laceulle

Een voortreffelijk concert, een groot pianist en een groot dirigent. Evenzeer grote musiceervreugde.

Mevrouw De Haan

Wat heb ik genoten! De muziek,de sfeer,geweldige dirigent en pianist. Nog steeds denk ik eraan. Alle Doelenmedewerkers zeer bedankt voor het hele Jubileumprogramma, de winter was mede hierdoor een feest!

De heer Hordijk

Wat een geweldig orkest is de Berliner Philharmoniker. Ik keek al een jaar uit naar dit concert en het was het wachten meer dan waard! De fantastische klank in de strijkers kwam prachtig uit in het stuk van Elgar: wat een klankkleur, wat een pracht!

Ook een verhaal? Stuur het ons!