De Doelen
© Eric van Nieuwland

27 september 2018

Spectaculaire opening Love Music met Binkbeats

Seizoen 2018-2019 trapte af met Love Music: spannende cross-overs tussen world, jazz en klassiek met pop, spoken word en elekronica door musici die niet in hokjes denken. Openingsact Binkbeats verzorgde de perfecte lancering van deze nieuwe concertreeks.

Love Music staat niet alleen voor muziek van nu door toffe acts uit het clubcircuit, maar richt zich ook op de optimale muziekervaring. De focus ligt op de pure muziekbeleving met de perfecte akoestiek van een concertzaal. Voor de echte music lovers dus. De ideale openingsact voor Love Music vonden we in Binkbeats: een echte multi-instrumentalist die op het podium met een enorm arsenaal aan gebruikelijke en ongebruikelijke instrumenten (van Chinese harp tot typemachines) een magistraal elektronisch universum bouwt.

De hoge verwachtingen maakte hij meer dan waar. Voor een volle en uitzinnige Jurriaanse Zaal presenteerde Binkbeats een waar schouwspel met een keur aan beats en geluiden, dit alles omlijst met een spectaculaire lichtshow. Zijn energieke optreden was een genot om naar te luisteren en te kijken. Na afloop werd er dan ook volop nagepraat en geborreld en verzorgde Mink Steekelenburg, eveneens host van de avond, voor een passende dj set. Een mooie aftrap van Love Music!

Bekijk hieronder de foto’s van deze avond.

Reacties

Tezien#010

Binkbeats opent nieuwe Love Music serie. De fonkelende multi-instrumentalist (hij speelt o.a. op speelgoed en plastic bekers) schakelt het publiek af van overgeproduceerde en plastic sounds en gaat ‘back to the future’ met genre-overstijgende nummers.

Jan Hiddink

Binkbeats in de Doelen: een eenmansperfectie in klassieke setting waarbij je de bek openvalt.

Binkbeats

Wat een eer om deze mooie nieuwe serie te mogen openen. Heb erg genoten van de avond!

Ook een verhaal? Stuur het ons!