De Doelen

01 november 1998

Vroeg uit de veren voor opbouw Zondagochtend­concerten

Vanaf eind 1998 tot 2002 werkte Detlev Timm als geluidstechnicus in de Doelen. Zijn mooiste herinneringen uit die tijd zijn toch wel de Zondagochtendconcerten. Dit betekende voor hem vroeg opstaan en hard werken. 'Maar het was altijd weer feest.'

"Als ik terugdenk aan mijn jaren als geluidstechnicus in de Doelen zijn mijn herinneringen aan de Zondagochtendconcerten met gastheer Gerard Cox toch wel de mooiste. Vier seizoenen lang heb ik het geluid voor deze concerten mogen verzorgen. Dit betekende om half acht 's ochtends beginnen. Ik woonde in Den Haag en dus ging voor mij om half zeven de wekker al. Eenmaal in de Doelen aangekomen even snel een 'bakkie' en dan opbouwen. Hiervoor was weinig tijd en daarom vaak stress, maar altijd een uitdaging. Maar als dan weer het 'Lied van de Week' geklonken had en de artiesten opkwamen, was het altijd feest. De meest uiteenlopende artiesten traden hier op. De concerten waren bijna altijd uitverkocht. Er was vrije plaatskeuze en mensen vochten soms om een plekje. Na afloop moesten we altijd snel weer afbreken, omdat er vaak een repetitie of matinee van het Rotterdams Philharmonisch Orkest op het programma stond."

"Dit waren mijn eerste klussen als geluidstechnicus in de Doelen en ik denk er altijd nog graag aan terug. Vooral dankzij de collega's die licht- en podiumtechniek deden, de altijd stressbestendige en rustige bedrijfsleiders en de lieve mensen van impresariaat Hanson. Om maar niet te zwijgen over de heren van de Facilitaire Dienst, die nog vroeger opstonden. Leuke tijden!"

Ook een verhaal? Stuur het ons!

'De Doelen en ik hebben iets met elkaar'

In haar 50-jarige carrière heeft Joke Bruijs hier vaak opgetreden. Haar jubileum vierde ze dan ook heel graag met ons. In dit filmpje vertelt ze over haar Doelendebuut als 17-jarige, de vele Zondagochtendconcerten en wat de Doelen voor haar betekent.

Zondagochtenden in de Doelen

Al ruim dertig jaar zijn ze een begrip in Rotterdam en omstreken: de Zondagochtendconcerten in de Grote Zaal van de Doelen. Sfeervolle en betaalbare concerten waar al vele grote artiesten hebben opgetreden en waar altijd veel publiek op afkomt.

Lees meer