De Doelen

26 november 1980

Sinterklaasfeest voor alle politiekinderen

Het is bijna 5 december. Tijd voor Sinterklaas. In de jaren zeventig huurt het politiekorps elk jaar de Doelen af speciaal voor hun kroost. Oud-politieagent Han Karels: ‘Mijn kinderen vonden het helemaal te gek. Ze hebben het er nu nog weleens over.’

De Grote Zaal is gevuld met verwachtingsvolle politiekinderen. Het grote sinterklaasfeest gaat beginnen en de kinderen genieten één middag van dit grote feest. Han en zijn kinderen - 5 dochters en 1 zoon - kruipen steevast boven in de loge. Na het stofzuigen weet hij immers de trappen te vinden. "Vanaf half twee startte de show. De personeelsvereniging huurde diverse jeugdartiesten in en de politieharmonie Hermandad speelde na de pauze sinterklaasliedjes", vertelt Han.

Het grootste moment voor zijn kinderen vindt plaats op de eerste etage. Han: "In de bijzaal stonden tafels vol met cadeaus. Ieder kind met een touwtje om zijn nek mocht een cadeau uitzoeken en kreeg een speculaaspop. Mijn kinderen vonden het reuzegezellig om met zoveel kinderen samen te zijn. Het was een feestmiddag."

Ook een verhaal? Stuur het ons!