De Doelen

15 juni 2007

Het meest bijzondere Doelen-moment voor Dina Medina

Tijdens het Kaapverdisch Gala in 2007 vullen Bana, Gil Semedo, Dina Medina en Grace Évora onder leiding van het Metropole Orkest de Grote Zaal met Kaapverdische klanken. Voor Dina Medina, die haar debuut maakt in de Doelen, een magische avond.

Bana is een sleutelfiguur van muzikaal Kaapverdië. Met Voz de Cabo Verde (‘De Stem van Kaapverdië’) heeft hij begin jaren zestig de lijnen uitgezet waarbinnen de Kaapverdische muziek zich tot heden beweegt. In de diaspora geldt hij als een van de meest geliefde vertolkers van morna en coladeira. De unieke bezetting wordt verder aangevuld met de Kaapverdische sterren Gil Semedo, Dina Medina, Grace Évora en met het Metropole Orkest.

Het Kaapverdisch Gala vormde voor Dina Medina haar debuut in de Doelen. Het werd haar meest bijzondere Doelen-moment. In het onderstaande filmpje vertelt Dina waarom deze avond zo speciaal was en wat de Doelen betekent voor de Kaapverdische gemeenschap. 

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Een magische Aznavour avond

Een magische Aznavour avond

Op 1 oktober 2018 overleed muzikale grootheid Charles Aznavour. In 2002 had Doelenbezoeker Brahim Bourzik het voorrecht om Aznavour in het kader van zijn 'The Last Tour' te zien optreden in een uitverkochte Grote Zaal. Het werd een onvergetelijke avond.

Lees meer
Afbeelding bij Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music - wonderschone geluiden met ijs

Ice Music gaat toch wel de boeken in als een van de meest bijzondere concerten van seizoen 2016-2017. De Noorse musicus Terje Isungset speelt namelijk minimalistische, op Noorse traditionele muziek gebaseerde klanken op instrumenten van eeuwenoud ijs.

Lees meer
Afbeelding bij Tango terug van weggeweest

Tango terug van weggeweest

Na een jaartje afwezigheid, is de tango in seizoen 2017-2018 weer in volle glorie terug in de Doelen. Een nieuwe reeks tangoconcerten werd op 14 oktober geopend door een van de meest interessante jonge groepen uit Buenos Aires: Diego Schissi Quinteto.

Lees meer
Afbeelding bij Nieuwe energie voor de Grote Zaal

Nieuwe energie voor de Grote Zaal

In 2009 wordt de Grote Zaal van de Doelen grondig verbouwd. Vijf maanden lang wordt dag en nacht gewerkt om de zaal van nieuwe energie te voorzien. De ingebruikname van de vernieuwde zaal wordt groots gevierd met het Grote Zaal Festival.

Lees meer