De Doelen

Het doelengeheugen

Op 18 mei 2016 vierde de Doelen zijn 50-jarig bestaan. Het gebouw aan het Schouwburgplein, dat algemeen wordt beschouwd als sluitstuk van de wederopbouw en start van de culturele wederopbouw, betekent veel, voor heel veel mensen. Sinds de opening in 1966 hebben miljoenen mensen de Doelen bezocht en hebben tienduizenden concerten en bijeenkomsten plaatsgevonden. Een rijke geschiedenis dus, die niet verloren mag gaan.

De groten der aarde hebben in de Doelen opgetreden, van Tina Turner tot Miles Davis, van Paul McCartney tot Herbert von Karajan. De koninklijke familie was kind aan huis, maar ook The Rolling Stones bivakkeerden – in het geheim – maar wat graag in ons gebouw. Mooie muziek inspireerde tot huwelijksaanzoeken, en zelfs huwelijken vonden in de Doelen plaats, maar ook herdenkingsconcerten waarbij stil werd gestaan bij de verwoesting van Rotterdam, of waarin grote musici die ons ontvallen zijn, werden geëerd. Jong talent en het talent van morgen heeft in de Doelen zijn eerste stappen op het podium gezet en regelmatig werd het gebouw op zijn kop gezet tijdens festivals waar schapen door de foyers dwaalden of rockbands het podium kort en klein sloegen.

Die rijke historie mag niet wegzakken met het verstrijken der tijd. De verhalen over de bouw van de Doelen tijdens de moeilijke wederopbouwjaren in Rotterdam, over legendarische concerten, grappige en ontroerende anekdotes van achter de schermen, die mogen niet verloren gaan. Daarom is het Doelengeheugen gebouwd. Een website die dient als centrale plek waar verhalen uit het verleden, maar óók het verhaal over de concerten van morgen, verteld kunnen worden. 

Lees, laat u inspireren, en laat uw eigen verhaal achter.
Maak deel uit van de historie van de Doelen en geniet!

Het Doelengeheugen wordt mede mogelijk gemaakt door steun van:

Met dank aan TV Moois.

Concept en redactie: de Doelen / ontwerp: Das Buro / development: Omniscale