De Doelen

06 april 2009

De Grote Zaal op de schop

Na meer dan veertig jaar intensief gebruik, miljoenen bezoekers en na talloze muzikale hoogtepunten is het in 2009 tijd om de Grote Zaal van nieuwe energie te voorzien.

Een gigantisch karwei begint, het sluitstuk van een operatie die al in 2005 begon met de bouw van een nieuw high-tech podium. Dag en nacht wordt vanaf 6 april doorgewerkt aan een klus die in exact vijf maanden geklaard moet zijn: een nieuw plafond met nieuw zaallicht; uitgebreide theaterinstallaties, een nieuwe klimaatinstallatie, een technisch plafond boven het podium, vernieuwde loges, nieuwe stoelen - en dat is slechts een deel. Voor de renovatie van de Grote Zaal is onder andere samengewerkt met architectenbureau Kraaijvanger van de oorspronkelijke architecten E.H. en H.M. Kraaijvanger en R.H. Fledderus. Bekijk hieronder de foto's van de gigantische klus.

Foto's: © Tom Gosselaar

Ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Nieuwe energie voor de Grote Zaal

Nieuwe energie voor de Grote Zaal

In 2009 wordt de Grote Zaal van de Doelen grondig verbouwd. Vijf maanden lang wordt dag en nacht gewerkt om de zaal van nieuwe energie te voorzien. De ingebruikname van de vernieuwde zaal wordt groots gevierd met het Grote Zaal Festival.

Lees meer