De Doelen

20 november 2017

Ouderen lopen polonaise tijdens speciaal politieconcert

Dansend naar binnen en met een glimlach weer naar huis. Ruim 1.100 ouderen uit de regio werden op 20 november 2017 in het zonnetje gezet door Politie Rotterdam. Ilse Sinke en haar team organiseerde speciaal voor hen een concert in de Doelen.

Nadat de woning van een bejaard echtpaar uit Bleiswijk compleet overhoop was gehaald tijdens een inbraak, voelden zij zich niet meer veilig in hun eigen huis. Ze waren hier zo van geschrokken dat ze er nog steeds mee zitten. Het is slechts een van de vele verhalen die het politiekorps Regio Rijnmond vaak hoort. Daarom besloten ze om 'iets terug’ te doen voor de ouderen. Ilse Sinke werkt als familierechercheur. Samen met haar team bedacht ze een plan. ‘We wilden mensen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf, maar ook mensen die eenzaam zijn, een leuke avond bezorgen zodat ze hun situatie even vergeten.’

Bijzonder concert

Zo ontstond het initiatief om ouderen te verrassen met een bijzonder concert in de Doelen. Het Nederlands Politieorkest bedacht samen met Joke Bruijs een avondvullend programma. De rest van het korps zorgde voor Vervoer op Maat en lekkere hapjes en drankjes. De sfeer zat er direct goed in. Bij binnenkomst stond het Rotterdamse trio Naar de Haaien bij de ingang. De mensen kwamen dansend binnen. Sommigen aan de arm van hun wijkagent. In de Grote Zaal traden stadsdichter Derek Otte, het Nederlands Politieorkest en Joke Bruijs op.

Meezingen met Joke Bruijs

Ilse: ‘Joke Bruijs deed het ontzettend leuk. Ze zong allerlei bekende nummers, zoals De schuit van blonde Arie en Ja Zuster, Nee Zuster. De hele zaal zong mee. Op een gegeven moment stond iedereen te swingen, zelfs de buurtagenten op de tweede ring. Dat was zo’n leuk gezicht dat het publiek al dansend in de schijnwerpers werd gezet.’

Een van de bezoekers werd zo enthousiast dat ze het overnam van de dirigent. ‘Ze zette het Feyenoord-lied in en liet mensen uit de zaal meezingen. De dirigent nam het feilloos over. Het was echt een avond met een grap en een grol’, vertelt Ilse. Aan het einde van het laatste nummer verlieten de bezoekers in polonaise de Grote Zaal. Op naar de hal waar het Shantykoor hen opwachtte. Politieagenten in uniform deelden een hapje en drankje uit. ‘Om 21.30 uur moesten we hen echt naar huis sturen, anders gingen ze niet’, lacht Ilse.

Foto © Frank de Roo

Reacties

Mark Jurgens

Geweldige ontvangst bij de Doelen # door het Nederlands Politieorkest.

Pierre Breevaart

Erg leuk initiatief van de eenheid Rotterdam. Een geweldige avond hebben de senioren gehad.

Ook een verhaal? Stuur het ons!

 
 

'De Doelen en ik hebben iets met elkaar'

In haar 50-jarige carrière heeft Joke Bruijs hier vaak opgetreden. Haar jubileum vierde ze dan ook heel graag met ons. In dit filmpje vertelt ze over haar Doelendebuut als 17-jarige, de vele Zondagochtendconcerten en wat de Doelen voor haar betekent.