De Doelen

07 mei 2016

Het echte China, in Rotterdam

Niet alleen herbergt Rotterdam een van de grootste Chinese gemeenschappen van Nederland, ook maakt de Doelen praktisch deel uit van Chinatown: genoeg reden - zo vonden wij - voor een nieuw evenement waarin de cultuur van dit land belicht wordt.

Festival Sounds of China was een uitverkocht en weergaloos succes. Bezoekers konden een exclusieve tour boeken waarin ze het echte, Rotterdamse China Town leerden kennen, in de Foyers van de Doelen klonk fluisterzachte traditionele muziek, er waren kalligrafie performances en traditionele theeceremonieën en in de concertzaal werd een ode gebracht aan de grootste Aziatische popster ooit: Teresa Teng. Begeleid door de Codarts Big Band bracht zangeres Laiying Wang een spectaculaire versie van een aantal liederen van Teresa Teng en popidool Lan Lan kwam voor dit festival zelfs speciaal over uit China.
De tv-serie Stem van de Doelen, een productie van Popov, RTV Rijnmond en de Doelen, nam een kijkje achter de schermen bij dit festival en sprak musici en fans.

Sounds of China was onderdeel van Rotterdam viert de stad!een culturele manifestatie in 2016 ter gelegenheid van 75 jaar wederopbouw Rotterdam. 

Ook een verhaal? Stuur het ons!

50-jarig jubileum in beeld

Op 18 mei 2016 vierden we officieel ons 50-jarig bestaan. Het héle seizoen 2015-2016 vierden we dit feestelijke feit. Natuurlijk met véél muziek, maar ook met een tv-serie, een dik boek en nog veel meer. Bekijk hier de compilatie van dit feestseizoen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest feliciteert!

Op 18 mei 2016 vierde de Doelen zijn officiële vijftigste verjaardag met een groots jubileumfeest. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest mocht natuurlijk niet ontbreken en gaf een bijzonder optreden met Edo de Waart.

Afbeelding bij Dag van de Rotterdamse Jazz

Dag van de Rotterdamse Jazz

Ter gelegenheid van 50 jaar de Doelen blikken we terug op de jazzgeschiedenis van Rotterdam. Jazz International Rotterdam organiseert daarom de Dag van de Rotterdamse Jazz waarop jazz van vroeger, van nu en van de toekomst aan bod komt.

Lees meer

Vooruitblikken op het jubileumseizoen 2015-2016

In deze aflevering van het RTV Rijnmond programma MOOIS wordt met Doelen directeur Gabriël Oostvogel vooruitgeblikt op het feestelijke jubileumseizoen ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de Doelen.

Afbeelding bij 25 jaar DoelenKwartet

25 jaar DoelenKwartet

Seizoen 2017-2018 is er een vol jubilea: 100 jaar Rotterdams Philharmonisch Orkest, 50 jaar Doelenorgel, 10 jaar Kindermuziekweek en 10 jaar Red Sofa. Het DoelenKwartet, ons huiskwartet, viert zijn 25-jarig bestaan.

Lees meer
Afbeelding bij Berliner sluit jubileumseizoen af

Berliner sluit jubileumseizoen af

Het jubileumseizoen van de Doelen zit erop. Op 18 mei 2016 bestond de Doelen 50 jaar en dit is het gehele seizoen uitbundig gevierd. De afsluiting door de Berliner Philharmoniker was spectaculair: lees hier alles over deze avond.

Lees meer

Aftermovie Eeuwfeest Schouwburgplein

Op 9 juni werd de 100ste verjaardag van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gevierd op het Schouwburgplein. Zo'n 4000 bezoekers genoten van muzikale optredens én de live-vertoning van het Jubileumconcert op groot scherm. Een feest om nooit te vergeten!

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Rotterdam viert de stad!

Rotterdam viert de stad!

De viering van 50 jaar de Doelen reikt verder dan de Doelen zelf. Via de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad! werd in seizoen 2015-2016 stilgestaan bij 75 jaar wederopbouw, 50 jaar de Doelen en de stad van nu.

Lees meer

Stadsdichter Hester Knibbe schrijft jubileumgedicht voor jarige Doelen

Met dank aan de Bibliotheek Rotterdam, het Rotterdamse Stadsdichterschap en Rotterdam viert de stad! schreef stadsdichter Hester Knibbe het gedicht Opus Zero voor het 50-jarige jubileum van de Doelen, dat ze tevens voordroeg op ons jubileumfeest.