De Doelen

09 mei 1975

In avondkleding naar de muzikale soiree

De Rotterdamse zanglerares Jo Bollekamp organiseerde elk jaar een muzikale soiree in de Doelen voor haar leerlingen. Volgens één van hen elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis.

"Mijn zanglerares Jo Bollekamp hield jaarlijks een leerlingenavond in de Kleine Zaal van de Doelen. Deze avonden golden altijd als het hoogtepunt van het jaar. Meestal waren er op zo'n avond twintig optredens. Jo Bollekamp vertelde altijd aan het begin van de avond dat mensen in allerlei stadia van hun zangontwikkeling zouden zingen. Er zongen ook altijd ervaren zangers en zangeressen die bij haar les hadden gehad. Ik herinner me Hanneke Kaasschieter, Joke de Vin, Trudy Koeleman. Maar er zongen ook dappere beginnelingen die nooit bekend zijn geworden. 

Niet alleen de naam Muzikale Soiree maakte het bijzonder, ook de verplichting om in avondkleding te verschijnen. Als 24 -jarige leerling van Jo, ging ik in 1975 op zoek naar een man die mij die avond zou willen begeleiden. Het moest wel een man zijn die een pak had zodat ik ook in avondjurk met hem voor de dag kon komen. Ik vond die man en.... hij  is mijn echtgenoot geworden!"

door mevr. GHR, een van de leerlingen van Jo Bollekamp

Jo Bollekamp

Ook een verhaal? Stuur het ons!