Stadsdichter Hester Knibbe schrijft jubileumgedicht voor jarige Doelen

Met dank aan de Bibliotheek Rotterdam, het Rotterdamse Stadsdichterschap en Rotterdam viert de stad! schreef stadsdichter Hester Knibbe het gedicht Opus Zero voor het 50-jarige jubileum van de Doelen, dat ze tevens voordroeg op ons jubileumfeest.

50-jarig jubileum in beeld

Op 18 mei 2016 vierden we officieel ons 50-jarig bestaan. Het héle seizoen 2015-2016 vierden we dit feestelijke feit. Natuurlijk met véél muziek, maar ook met een tv-serie, een dik boek en nog veel meer. Bekijk hier de compilatie van dit feestseizoen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest feliciteert!

Op 18 mei 2016 vierde de Doelen zijn officiële vijftigste verjaardag met een groots jubileumfeest. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest mocht natuurlijk niet ontbreken en gaf een bijzonder optreden met Edo de Waart.

Arie Heuvelman zorgt voor onderdak van zijn zoon

Trompettist André Heuvelman (1966) is al 25 jaar verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zijn vader Arie hielp in 1966 als 25-jarige mee met de bouw van de Doelen. In deze video interviewt André zijn vader over dit bijzondere verhaal.

Vooruitblikken op het jubileumseizoen 2015-2016

In deze aflevering van het RTV Rijnmond programma MOOIS wordt met Doelen directeur Gabriël Oostvogel vooruitgeblikt op het feestelijke jubileumseizoen ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de Doelen.

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening in 1966 hebben plaatsgevonden.
Bekijk hier het overzicht

'Bijna iedere Rotterdammer is hier wel eens geweest'

In deze aflevering van het RTV Rijnmond programma Verhalen van Staal en Steen neemt stadshistoricus Paul van de Laar de Doelen onder de loep. Wat is de architectonische waarde van het gebouw en wat is de betekenis van de Doelen voor de stad?

Afbeelding bij De Grote Zaal op de schop

De Grote Zaal op de schop

Maandag 6 april 2009: slechts een uur na het concert van pianist Lang Lang trekt een team van aannemers, technici en bouwvakkers de Grote Zaal in. Al voor middernacht vliegen de stoelen de zaal uit.

Lees meer

Concertagenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Een blinde boeking

Een blinde boeking

Fenex, de Nederlandse branchevereniging van expediteurs en logistieke dienstverleners, haalde eind jaren 90 een groot internationaal congres naar de Doelen nog voordat de Willem Burger Zaal gebouwd was. Een blinde boeking.

Lees meer
Hippies, free love, hang naar vrijheid: de seventies zijn (zeker op muzikaal gebied) vrolijke jaren. In de Doelen treden de grootste popsterren op, van Paul McCartney tot Tina Turner. Lees hier alles over de seventies. Was u erbij? Stuur uw verhaal in!
Lees alles over de seventies
Afbeelding bij Verzamel- en ruilbeurzen in de Doelen

Verzamel- en ruilbeurzen in de Doelen

Vanaf 1973 organiseerde de Nederlandse vereniging 'De Verzamelaar' hier jarenlang verzamelbeurzen waar uiteenlopende imposante verzamelingen van onder meer postzegels, munten, poppen, boeken, sigarenbandjes en koninklijke lepels te zien waren.

Lees meer

Aankomende concerten

 • Classic Young Masters

  Pianoduo Dag

  Overige concerten
 • Sinfonia Rotterdam

  Tsjaikovski’s Vioolconcert

  Overige concerten
 • Licks & Brains met Eric Vloeimans

  Opening jazz-seizoen

  Overige concerten