© Hans van Dijk

20 februari 1983

GEZOCHT: bezoekers concert Randy Newman in 1983

In aanloop naar het concert van Randy Newman in februari 2018 blikken we graag terug op zijn eerste concert in de Doelen op 20 februari 1983. Over dit concert is weinig bekend en daarom komen we graag in contact met bezoekers die er in 1983 bij waren.

Op 26 februari 2018 geeft Randy Newman een concert in de Doelen in het kader van zijn Dark Matter Tour. Het is niet zijn eerste concert in de Doelen. Op 20 februari 1983 stond de Amerikaanse singer-songwriter al eens op het podium van de Grote Zaal, met in het voorprogramma Mathilde Santing. In het kader van zijn aanstaande concert blikken we graag terug op dit optreden van 35 jaar geleden. Hiervoor zijn we echter afhankelijk van mensen die erbij waren en daarom zijn we op zoek naar bezoekers uit 1983. 

Was u bij het concert van Randy Newman in de Doelen in 1983 of kent u iemand die erbij was? Laat het ons weten!

 

Heeft u ook een verhaal? Stuur het ons!

Afbeelding bij Tori Amos in topvorm

Tori Amos in topvorm

In 2014 promoot de Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Tori Amos haar nieuwste album Unrepentant Geraldines met een tournee door Europa. Ze treedt ook op in de Doelen. Die avond was ze in topvorm: rauw en heftig.

Lees meer

Uniek filmfragment van aankomst Rolling Stones

Stones-fan Adri Steenland was er zowel in 1973 als 1975 bij toen The Rolling Stones in de Doelen neerstreken. Van de aankomst van de band in 1973 maakte hij unieke filmbeelden. Een fragment uit deze film mogen we nu laten zien op het Doelengeheugen.

Concertagenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij New Wave in de Doelen

New Wave in de Doelen

Nimfen die limonade schenken, een kudde schapen in de foyer (naast een - hoe kan het ook anders - slapende boa constrictor onder een stolp), security verkleed als obers - tijdens Pandora's Music Box ging het er wild aan toe in de Doelen.

Lees meer

The Band op het orgel

Op 6 juni 1971 blijft een aantal mensen nog even zitten na het concert van The Band. Het gerucht gaat dat The Band tijdens een eerder optreden in het Concertgebouw op het orgel heeft gespeeld. Zouden zij dit ook laten horen in de Doelen?

Lees meer

Rotterdamse soulband The Free staat in voorprogramma Aretha Franklin

Het RTV Rijnmond programma Retourtje Retro sprak in de Doelen met enkele voormalige leden van de Rotterdamse soulformatie The Free. In 1968 beleefden zij hier hun doorbraak als voorprogramma van niemand minder dan 'The Queen of Soul' Aretha Franklin.

Afbeelding bij Liefde bloeit op met Soft Machine

Liefde bloeit op met Soft Machine

Begin jaren zeventig treedt de Britse progressieve rockband Soft Machine diverse keren op in de Doelen. Gerard Scheppink, geroerd door de stem van drummer en vocal Robert Wyatt, neemt zijn vriendinnetje Linda op 19 maart 1971 mee naar de Doelen.

Lees meer

Uit verveling naar een concert

Gerard Scheppink en een vriend slenteren op zaterdagavond 4 oktober 1969 langs de Doelen. Wat zouden ze die nacht eens gaan doen? Uit verveling kopen ze kaarten voor de onbekende band Led Zeppelin. Een passie voor het bezoeken van concerten is geboren.

Lees meer
Afbeelding bij Springsteen-fever!

Springsteen-fever!

In 1995 bracht The Boss, ofwel Bruce Springsteen, het album The Ghost Of Tom Joad uit. Wat volgde was een tournee van ruim 1,5 jaar langs kleinere zalen. Op 25 februari 1996 gaf de zanger een concert in de Doelen.

Lees meer
Afbeelding bij The Band laat publiek opstijgen

The Band laat publiek opstijgen

Popfotograaf Gijsbert Hanekroot fotografeert in de jaren zeventig honderden concerten in de Doelen. Het concert van The Band met Robbie Robertson op 6 juni 1971 staat als een van de weinigen in zijn geheugen gegrift.

Lees meer
Afbeelding bij 'We want Yes!'

'We want Yes!'

De Amerikaanse rockband Iron Butterfly trad in 1971 op in de Doelen. Die avond was het echter niet de hoofdact die voor een lyrisch publiek zorgde, maar het voorprogramma Yes...

Lees meer
Afbeelding bij Geraakt door Rod’s rauwe stem

Geraakt door Rod’s rauwe stem

In de Doelen sta je zo dicht bij een artiest, dat je deze zou kunnen aanraken. Deze interactie versterkt de beleving, volgens Kees Maree. Hij koestert warme herinneringen aan het concert van Rod Stewart en The Faces.

Lees meer

Voor het eerst op stap bij nachtconcert The Beach Boys

Op zijn 16e verjaardag werd Kees Maree door zijn broers meegenomen naar het nachtconcert van The Beach Boys. Voor het eerst 's nachts uit en dan ook nog naar deze geweldige Amerikaanse band. Kippenvel! Dit geluidsfragment vond hij op YouTube.