De Doelen

10 september 1968

Sparen voor concertkaartjes op de Noorder­boulevard

Bij winkeliers op de Noorderboulevard kon je eind jaren zestig sparen voor kaartjes voor concerten in de Doelen. De spaaractie was van korte duur, maar een groot succes! Frans Mets vertelt zijn herinneringen...

"De winkelstraten Zwart Janstraat en Noordmolenstraat in het Oude Noorden van Rotterdam staan ook wel bekend als de Noorderboulevard. De meeste winkeliers hadden zich eind jaren zestig verenigd in de winkeliersvereniging Noorderboulevard. Aangesloten winkels hanteerden een spaarsysteem bij de aankopen. Je kon sparen voor leuke dingen, waaronder voor gratis kaartjes voor een concert in de Doelen!

Mijn vader zat in het bestuur van de winkeliersvereniging en regelde deze spaaractie. Het begon met één concert op één avond, maar later werd het echt een hype en kwam er een run op kaartjes. Op het hoogtepunt kon je zelfs sparen voor negen of tien concertavonden. Dit waren concerten waar bekende artiesten van toen optraden zoals Ria Valk, Toby Rix, Joke Bruijs, Cees de Lange met zijn vrouw Lucy en meer!

Ik ben toen zelfs nog een keertje in de kleedkamers bij de artiesten geweest. Aan de hand van mijn vader mocht ik enkele kleedkamers van binnen bekijken, dat was een hele beleving voor die tijd. Jammer genoeg was het ook snel weer afgelopen met het succes. De samenleving en het koopgedrag van de consument veranderde destijds snel, maar het unieke van deze succesvolle actie is mij altijd bijgebleven."

Ook een verhaal? Stuur het ons!

'In de Doelen maken we waanzinnige dingen mee'

Op 8 januari 2018 namen we na ruim 17 jaar afscheid van directeur Gabriël Oostvogel. In dit filmpje blikt hij terug op de jaren dat hij hier heeft rondgelopen, wat hij het meest gaat missen en wat de Doelen voor hem betekent.

'De Doelen en ik hebben iets met elkaar'

In haar 50-jarige carrière heeft Joke Bruijs hier vaak opgetreden. Haar jubileum vierde ze dan ook heel graag met ons. In dit filmpje vertelt ze over haar Doelendebuut als 17-jarige, de vele Zondagochtendconcerten en wat de Doelen voor haar betekent.

Zondagochtenden in de Doelen

Al ruim dertig jaar zijn ze een begrip in Rotterdam en omstreken: de Zondagochtendconcerten in de Grote Zaal van de Doelen. Sfeervolle en betaalbare concerten waar al vele grote artiesten hebben opgetreden en waar altijd veel publiek op afkomt.

Lees meer

Concert-agenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda

Een gigantisch changement!

In 1994 voerde het Ensemble Rotterdams Conservatorium twee werken uit van de componisten Hector Berlioz en Pierre Boulez. De bezoekers hebben er niks van gemerkt, maar achter de schermen was het nog even spannend.

Lees meer