De Doelen

19 maart 1994

Klinkt Goed! het festival voor amateurmuziek

Tijdens het jaarlijkse muziekfestival 'Klinkt Goed!' was de Doelen een open huis voor amateurmuziekverenigingen uit Rotterdam en ver daarbuiten. De heer Fonville, toenmalig stafmedewerker van de Rotterdamse Kunststichting, vertelt:

"De Rotterdamse Kunststichting en de SKVR organiseerden in de Doelen elk jaar het muziekfestival ‘Klinkt Goed!’ Dit festival stond geheel in het teken van de Rotterdamse amateurmuziek. Alle gezelschappen die door de Kunststichting werden gesubsidieerd, traden in verschillende zalen van de Doelen op voor deskundige jury’s en een talrijk publiek. De beoordelingen van de jury’s waren doorslaggevend voor het behoud van de subsidie, dus alle deelnemers deden hun stinkende best. 

Het aanbod van ‘Klinkt Goed!’ varieerde van opera- en operettekoren, mannenkoren, jongerenkoren en kamerkoren tot mandoline- en accordeonorkesten, harmonie- en fanfareorkesten, brassbands, kamer- en symfonieorkesten, volksdansgezelschappen, Caribian brass en meer. De mogelijkheid om die ene keer per jaar te kunnen optreden in de Doelen grepen al die musici graag aan. ‘Klinkt Goed!’ was een feest van de amateurmuziek en trok in die jaren vele duizenden bezoekers."

Ook een verhaal? Stuur het ons!