2000 / 2009

Een decennium waarin veel gebeurt in het gebouw: het nieuwe congrescomplex wordt geopend en in maart 2000 vindt het eerste internationale congres plaats. In 2009 vindt een grootschalige renovatie van de Grote Zaal plaats. Vlak voor alle stoelen uit de zaal worden gesloopt geeft Lang Lang het laatste concert in de ‘oude’ Grote Zaal. De zaal wordt feestelijk heropend met het Grote Zaal Festival.

 
Afbeelding bij Nieuwe energie voor de Grote Zaal

Nieuwe energie voor de Grote Zaal

In 2009 wordt de Grote Zaal van de Doelen grondig verbouwd. Vijf maanden lang wordt dag en nacht gewerkt om de zaal van nieuwe energie te voorzien. De ingebruikname van de vernieuwde zaal wordt groots gevierd met het Grote Zaal Festival.

Lees meer
Afbeelding bij De Grote Zaal op de schop

De Grote Zaal op de schop

Maandag 6 april 2009: slechts een uur na het concert van pianist Lang Lang trekt een team van aannemers, technici en bouwvakkers de Grote Zaal in. Al voor middernacht vliegen de stoelen de zaal uit.

Lees meer

Yannick Nézet-Séguin treedt aan als chef-dirigent

In 2008 treedt Yannick Nézet-Séguin (1975) aan als chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch. De jonge, dynamische dirigent verovert in korte tijd het Doelenpodium. In deze aflevering van MOOIS spreekt Yannick over zijn eerste seizoen in Rotterdam.

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening in 1966 hebben plaatsgevonden.
Bekijk hier het overzicht

Twin Towers en War Symphonies

Tijdens het Gergiev Festival in 2001 raakten muziek en wereldhistorie innig met elkaar verstrengeld. In dezelfde week dat twee boeings in de WTC torens in New York vlogen werden hier de toepasselijke War Symphonies van Sjostakovitsj uitgevoerd.

Lees meer

Concertagenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij Een blinde boeking

Een blinde boeking

Fenex, de Nederlandse branchevereniging van expediteurs en logistieke dienstverleners, haalde eind jaren 90 een groot internationaal congres naar de Doelen nog voordat de Willem Burger Zaal gebouwd was. Een blinde boeking.

Lees meer

Aankomende concerten

 • Classic Young Masters

  Pianoduo Dag

  Overige concerten
 • Sinfonia Rotterdam

  Tsjaikovski’s Vioolconcert

  Overige concerten
 • Licks & Brains met Eric Vloeimans

  Opening jazz-seizoen

  Overige concerten