1980 / 1989

Na de swingende sixties en roerige seventies breekt een tijdperk aan met grootschalige bezuinigingen en hoge werkloosheid. Werkloos of een rijke yup: ook in de jaren tachtig is de Doelen voor iedere Rotterdammer. Het Rotterdams Philharmonisch floreert onder Simon Rattle, tijdens Pandora’s Music Box wordt het gebouw overgenomen door schapen en new wave-bands, we vieren het 500ste koffieconcert en wereldsterren als Martha Argerich veroveren de Grote Zaal.

 
Afbeelding bij Plankenkoorts

Plankenkoorts

De vloer van het podium in de was zetten vlak voor een dansvoorstelling is geen goed idee. Dat bleek wel bij de dansvoorstelling van de balletschool van Henny Harreman in 1989.

Lees meer

Ennio Morricone dirigeert zijn eigen filmmuziek

Ennio Morricone geldt als een van de beroemdste filmcomponisten allertijden. In 1988 stond hij samen met het Metropole Orkest in de Doelen, waar hij zijn eigen filmmuziek dirigeerde uit films als The Mission en Once Upon a Time in the West.

Afbeelding bij Van rock naar opera

Van rock naar opera

Sommige mensen maken van hun hobby hun werk. Bij Joop Brands ging het precies andersom: tijdens zijn werk als bloemist kwam hij veel bij de Doelen over de vloer, waar hij zijn liefde voor opera ontdekte.

Lees meer
In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening in 1966 hebben plaatsgevonden.
Bekijk hier het overzicht

Concertagenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Afbeelding bij New Wave in de Doelen

New Wave in de Doelen

Nimfen die limonade schenken, een kudde schapen in de foyer (naast een - hoe kan het ook anders - slapende boa constrictor onder een stolp), security verkleed als obers - tijdens Pandora's Music Box ging het er wild aan toe in de Doelen.

Lees meer

Aankomende concerten

 • Classic Young Masters

  Pianoduo Dag

  Overige concerten
 • Sinfonia Rotterdam

  Tsjaikovski’s Vioolconcert

  Overige concerten
 • Licks & Brains met Eric Vloeimans

  Opening jazz-seizoen

  Overige concerten