1970 / 1979

Hippies, free love, hang naar vrijheid: de jaren zeventig zijn (zeker op muzikaal gebied) vrolijke jaren. In Rotterdam klinkt in 1970 het Nederlandse antwoord op Woodstock tijdens Boothstock, waar bands als Jefferson Airplane optreden. Het zijn ook in de Doelen de jaren waarin de állergrootste popsterren optreden zoals Ike & Tina Turner, Pink Floyd, Fleetwood Mac en Paul McCartney. Foto © Gijsbert Hanekroot

 
Afbeelding bij Tekenen in de concertzaal

Tekenen in de concertzaal

De Rotterdamse kunstenaar Henk de Vos (1911-1982) was schilder, tekenaar, aquarellist, typograaf en monumentaal kunstenaar. Ook tijdens zijn vele concertbezoeken aan de Doelen maakte hij tekeningen.

Lees meer
Afbeelding bij Fascinatie voor dirigenten

Fascinatie voor dirigenten

Al sinds 1969 bezoekt Joop Bonebakker trouw de Doelen. Bij elk concert groeit zijn fascinatie voor dirigenten. Vanaf zijn vaste stek in de Grote Zaal bewondert en aanschouwt hij grote dirigenten zoals Yannick Nézet-Séguin, Valery Gergiev en Simon Rattle.

Lees meer
Afbeelding bij Verzamel- en ruilbeurzen in de Doelen

Verzamel- en ruilbeurzen in de Doelen

Vanaf 1973 organiseerde de Nederlandse vereniging 'De Verzamelaar' hier jarenlang verzamelbeurzen waar uiteenlopende imposante verzamelingen van onder meer postzegels, munten, poppen, boeken, sigarenbandjes en koninklijke lepels te zien waren.

Lees meer
In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening in 1966 hebben plaatsgevonden.
Bekijk hier het overzicht

Mike Boddé: 'De Doelen was een waanzinnige sensatie'

Mike Boddé vertelt over zijn eerste kennismaking met de Doelen: tijdens een concert van wonderkind Ana-Maria Vera in 1976 spatte zijn droom om concertpianist te worden uiteen. Toch was hij sterk onder de indruk van het gebouw en is dat nog steeds.

Concertagenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda

Betoverd door het gebouw

In het voorjaar van 1976 bezoeken Henk Uneken en zijn vrouw Corrie voor het eerst de Doelen. Ze raken betoverd door het gebouw en de klankkleur in de Grote Zaal. Een fascinatie die tot op de dag van vandaag is gebleven.

Lees meer

Aankomende concerten

 • Classic Young Masters

  Pianoduo Dag

  Overige concerten
 • Sinfonia Rotterdam

  Tsjaikovski’s Vioolconcert

  Overige concerten
 • Licks & Brains met Eric Vloeimans

  Opening jazz-seizoen

  Overige concerten