1966 / 1969

De opening van de Doelen op 18 mei 1966 wordt gezien als de kroon op de wederopbouw van de stad: het eerste gebouw dat niet voor werken en wonen is bestemd, maar voor uitgaan, voor plezier, voor cultuur. Men spreekt landelijk al snel van het Doeleneffect: het aanbod van cultuur creëerde een vraag die vele malen groter was dan het aanbod.

 

Uit verveling naar een concert

Gerard Scheppink en een vriend slenteren op zaterdagavond 4 oktober 1969 langs de Doelen. Wat zouden ze die nacht eens gaan doen? Uit verveling kopen ze kaarten voor de onbekende band Led Zeppelin. Een passie voor het bezoeken van concerten is geboren.

Lees meer
Afbeelding bij Een kunstijsbaan in de Doelen?

Een kunstijsbaan in de Doelen?

Eind 1968 werd het plan voor een kunstijsbaan op het terrein aan de Kralingse Plaslaan op het laatste moment afgekeurd, een diepe teleurstelling voor vele Rotterdamse schaatsliefhebbers. Zou de Grote Zaal van de Doelen kunnen dienen als alternatief?

Lees meer
Afbeelding bij Op de eerste rij bij Aretha Franklin

Op de eerste rij bij Aretha Franklin

Op 28 april 1968 gaf Aretha Franklin twee optredens in Nederland: in de Doelen en het Concertgebouw. De concerten waren onderdeel van haar eerste en laatste Europese tournee. Vanwege vliegangst zou de zangeres later niet meer in het buitenland optreden.

Lees meer
In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening in 1966 hebben plaatsgevonden.
Bekijk hier het overzicht

Rotterdamse soulband The Free staat in voorprogramma Aretha Franklin

Het RTV Rijnmond programma Retourtje Retro sprak in de Doelen met enkele voormalige leden van de Rotterdamse soulformatie The Free. In 1968 beleefden zij hier hun doorbraak als voorprogramma van niemand minder dan 'The Queen of Soul' Aretha Franklin.

Concertagenda sinds 1966

In het concertoverzicht vindt u alle concerten die hier sinds de opening hebben plaatsgevonden.

Bekijk hier de agenda
Hippies, free love, hang naar vrijheid: de seventies zijn (zeker op muzikaal gebied) vrolijke jaren. In de Doelen treden de grootste popsterren op, van Paul McCartney tot Tina Turner. Lees hier alles over de seventies. Was u erbij? Stuur uw verhaal in!
Lees alles over de seventies

Aankomende concerten

 • Classic Young Masters

  Pianoduo Dag

  Overige concerten
 • Sinfonia Rotterdam

  Tsjaikovski’s Vioolconcert

  Overige concerten
 • Licks & Brains met Eric Vloeimans

  Opening jazz-seizoen

  Overige concerten